fredag 8 mars 2013

Stickpodden

Att jobba på en annan ort innebär en hel del restid att slå ihjäl och vad passar då bättre än lite virkning? Jo, virkning i kombination med något spännande i öronen. Podcast stavs det.När jag skulle fylla på min podd med nya program hittade jag något som hette Stickpodden. Hm, ja, stickning är ju trevligt det med och i beskrivningen stod det att den handlade om virkning med och då var saken given. Den skulle få en chans. Jag har nu lyssnat på  tio avsnitt och jag gillar den. Men det är ingen hundra procentig kärlek eller kärlek vid första örkastet. Men jag lär mig lite nya saker och blev så sugen på stickkafé, som de pratar så mycket om, att jag provade det. Framför allt har jag nog insett att det finns många fler som håller på. Eller snarare att det finns massa facebookgrupper och bloggare.
Men tillbaka till stickpodden, det känns som en typiskt två pratar hemma-pod. Det är två tjejer, Elin och Karin från Kalmar som pratar om sina projekt, garnsorter och gör i bland små teaman som män som stickar och stickhistoria. Den är lite hemtrevlig, personlig och pratig. Vissa bitar är jätteintressant och i bland är det små flamsigt och lite långrandigt. Men det kan också bero på att jag intensiv lyssnar i kapp de avsnitt jag inte hört tidigare. Så flera timmar blir lite väl tungt, men i bland kommer det små guldkorn som (för mig) nya stick
Men ljudet är bra och den är snyggt klippt. Så den känns tekniskt bra och då inte bara för att den görs på helt ideell basis. Och ju mer man lyssnar desto mer intresserade blir man av dem som personer, vilket gör det bättre.

2 kommentarer:

Karin Eklund sa...

Hej
Vad kul med en riktig recension. Alltid bra med konstruktiv kritik! Skulle gärna höra en uppdaterad recension, såhär 15 avsnitt senare, har du fortsatt att lyssna eller har det blivit sämre, bättre, likadant? Vad har varit bäst och vad har varit sämst?
Ha en fin dag!

Hälsar karin från stickpodden

Rivka sa...

Hej Karin!
Tack för din kommentar, vad roligt att du hittat hit. På rak arm kan jag inte komma upp med en uppdaterad recension, har lite många bollar i luften och risken är stor att jag blandar ihop er med Stick with ous-podcast i så fall. Men jag kan slå på recensionsöronen på de kommande avsnitten och återkomma till dig/er med nya åsikter!
Rent spontant skulle jag säga att det är ungefär som då, kanske att det känns som om det handlar lite mer om er också. Men som sagt, jag har inte lyssnat på samma sätt som jag gjorde i början.
Hälsningar Rebecka