torsdag 14 mars 2013

Ho-ho i skogen

Syster Liten har mig veterligen fortfarande ugglor i mossen och visst är det sött med ugglor. Så när det var dags för henne att fylla tjugo år var det dags för ytterligare en uggla att flytta in!I somras, på min och Gustavs återtripp till Trollandet (där jag bodde i ett år och han i två) kliade det i mina fingrar. Pacman-episoden började närma sig sitt slut och jag var sugen på att följa mönster och inte göra eget. På en garnbutik, där jag för övrigt köpte garn i rätt färger och samma tjocklek till Pacman-mobilen.
När garnförbudet (jag har lite för mycket garn för det ska vara motiverat att planlöst okynnes köpa garn) var brutet så snurrade det bara på. På en annan garnaffär köpte jag också ett mönster till en giraff jag spanat in en tid och när jag ändå var i gång så blev det fler mönster. Der fanns ett mönster på en söt bebismobil, eller snarare på söta figurer som var ihop satt till en bebismobil. Jag är inte den som brukar köpa enskilda mönster, men dessa ville jag bara ha. Mönstret kommer från Hjertegarn och heter Mini Zoo tillbehör 45. Jag betalade 45 kronor för det. Det var lätt att följa även om jag stör mig på lite typografiska missar. Jag antar att jag är en aning yrkesskadad på just den punkten, men det ska vara mellanslag mellan 4 lm och 5 fm och använder man kollon på ett ställe så är man konsekvent med det. Sedan var det några ställen där det känns som om de slarvat med översättningen från danska, men det är tur att det är rätt likt svenska. Du virkar inte en panda och en apa utan en panda bjørn och abekat. Det är ju inget som gör något obegripligt utan känns bara som att det drar ner känslan av kvalitet en aning.
Jag tycker inte riktigt att figurerna lämpade sig bra till en bebismobil för de går inte riktigt att hänga så att bebisen ser dem underifrån, vilket jag kan tycka syftet med en bebismobil är. Den måste ju ändå vara till för att bebisen ska ha något att hitta på... Hur som så var djuren mycket söta, en apa, en panda, en noshörning, en krokodil och flodhäst. Och sedan var det ugglor som ska hänga ovanför barnvagnen. Eller sitta på en hylla hos min lillasyster. Hon gillar turkost, så det kändes som rätt färg...
Ugglan var helt okej att virka ögonen blev en aning för tjocka för min smak och det var lite pillrigt att sy fast alla fjädrar på magen, trots att jag virkade ihop dem på samma vågräta rad innan. Det blev rätt tjock och klumpigt det med, men lite roligare. Däremot gillade jag inte de platta vingarna utan gjorde egna och samma sak med näbbet (ja, det stod så) som var stygn tog jag och virkade.

Tillbaka till Virkat.

1 kommentar:

Lillasyster sa...

Jag gillar min uggla.